Til elever som skal begynne på Vg1 på Sortland

5 på rad - Klikk for stort bilde Gratulerer med elevplass ved Sortland videregående skole!

Skolestart er satt til mandag 21. august 2017.
Du må møte på Sortland videregående skole kl. 09.00.

Hvis du ikke kan møte opp til første skoledag, må du gi skolen beskjed.

Også i videregående skole er det gratis lærebøker. Disse kan lånes på skolen. Det er videre etablert en leieordning for bærbar PC. Nytt for skoleåret 2017/2018 er elektronisk avtale for leie av elev-pc og lån av læremidler. Nærmere informasjon kommer i slutten av juli 2017.

Annet skolemateriell må du holde/kjøpe selv. Det gjelder f.eks skriveutstyr, kladdebøker, ringpermer osv. Hvis du skal begynne på idrettslinja, bygg- og anleggsteknikk eller service og samferdsel, må du ha noe ekstra utstyr. Dette kan du lese mer om under linken ”Skolestart” >”Annet skolemateriell”.

Hvis du skal begynne på studiespesialisering, idrettslinja eller musikklinja, må du velge ett av fremmedspråkene fransk, spansk eller tysk. Dette gjorde de fleste elevene i forbindelse med søknaden 1. mars. Hvis du ikke gjorde det eller ønsker å endre språkvalget, må du ta kontakt med skolen på telefon eller mail, så snart som mulig. Du kan lese mer om reglene for språkvalget på vår hjemmeside under linken ”Skolestart” > ”Fagvalg” > ”Fremmedspråk for Vg1…”

Hvis du skal begynne på musikklinja, må du melde fra til skolen (telefon eller mail) om ditt instrumentvalg. Les mer under linken ”Skolestart” > ”Fagvalg” > ”Instrumentvalg for Vg1 musikk”

Skolen regner med at elever som trenger hybel, skaffer denne selv. Om noen får problemer med dette, vil selvsagt skolen være behjelpelig, men skolen disponerer ikke hybler. Hvis du bor minst 4 km fra skolen, har du rett til gratis skoleskyss.

Vel møtt til nytt skoleår!

Med vennlig hilsen SORTLAND VIDEREGÅENDE SKOLE

Rune Lødemel