Til elever som skal begynne på Vg1 på Sortland

Gratulerer med elevplass ved Sortland videregående skole!

Skolestart er satt til mandag 19. august 2019.
Du må møte på Sortland videregående skole kl. 09.00.
Hvis du ikke kan møte opp til første skoledag, må du gi skolen beskjed.

Lærebøker og elev-pc

Også i videregående skole er det gratis lærebøker. Disse kan lånes på skolen.
Det er videre etablert en leieordning for bærbar PC. Avtalen må signeres elektronisk. Bruk denne lenken - elektronisk avtale for leie av elev-pc og lån av læremidler.

Annet skolemateriell

Annet skolemateriell må du holde/kjøpe selv. Det gjelder f.eks skriveutstyr, kladdebøker, ringpermer osv. Hvis du skal begynne på idrettslinja eller service og samferdsel, må du ha noe ekstra utstyr. Dette kan du lese mer om under linken ”Skolestart” >”Annet skolemateriell”.

Valg av fremmedspråk

Hvis du skal begynne på studiespesialisering, idrettslinja eller musikklinja, må du velge ett av fremmedspråkene fransk, spansk eller tysk. Dette gjorde de fleste elevene i forbindelse med søknaden 1. mars. Hvis du ikke gjorde det eller ønsker å endre språkvalget, må du ta kontakt med skolen på telefon eller mail, så snart som mulig. Du kan lese mer om reglene for språkvalget på vår hjemmeside under linken ”Skolestart” > ”Fagvalg” > ”Fremmedspråk for Vg1…”

Instrumentvalg

Hvis du skal begynne på musikklinja, må du melde fra til skolen (telefon eller mail) om ditt instrumentvalg. Les mer under linken ”Skolestart” > ”Fagvalg” > ”Instrumentvalg for Vg1 musikk”

Hybel og skoleskyss

Skolen regner med at elever som trenger hybel, skaffer denne selv. Om noen får problemer med dette, vil selvsagt skolen være behjelpelig, men skolen disponerer ikke hybler. Hvis du bor minst 4 km fra skolen, har du rett til gratis skoleskyss.

Vel møtt til nytt skoleår!

SORTLAND VIDEREGÅENDE SKOLE

Rune Lødemel