Kultur

Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Tildelingen av det første Barentsstipendet i 2017

Joint Working Group of Culture (JWGC), barentssamarbeidets arbeidsgruppe for kultur utlyser i samarbeid med  Barents Euro-Arctic Council (BEAC) fire stipender á € 10 000 innenfor området kunst og kultur. Stipendene skal gå til en kunstner/institusjon/ organisasjon i hvert av medlemslandene.

Vi fikk inn mange flotte bilder til konkurransen som ble avholdt i forbindelse med samisk nasjonaldag og samisk uke som ble feiret rundt om i fylket. Tusen takk til alle dere som har sendt inn bilder

Fylkesråd Aase Refsnes (SV)

Mandag hadde Stortingets familie- og kulturkomite en høring om Kulturmeldingen. Fylkesråd for kultur, miljø og  folkehelse i Nordland, Aase Refsnes (SV) har i et brev oversendt komiteen blant annet bedt om at flere av tilskuddsordningene til Kulturrådet bør overføres fylkeskommunene.

a

Nordland fylkeskommune og Bodø kommune inviterer kulturaktører, kulturinstitusjoner, kommuner og andre til å bli med og spille inn gode forslag til prosjekter og program til søknaden Bodø skal sende for å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024.

Arran2019_inngang

Árran lulesamiske senter inviterer til todagers kurs i uke 8-19 

 

IMG_2127

I forbindelse med samisk nasjonaldag 6. februar arrangeres det en rekke flotte arrangementer rundt om i fylket. Noen kommuner har satt opp program for hele uken. 

Cicillie Persson ved Sørsamisk teater i Mo i Rana og Engelin i god passiaer i en

- Prosjektet Europeisk kulturhovedstad i Bodø kan løfte hele den kulturelle infrastrukturen i Nordland og skape nye samarbeidsformer.

 

Fra påsketurnering på Sandnessjøen videregående skole

Bodø volley skal arrangere NM for videregående skoler 25.-27. januar. Nå spleiser fylkesrådene Hild-Marit Olsen (Ap) og Aase Refsnes (SV) på et tilskudd til den lille, men svært vitale arrangørklubben.

 

Ingelin Noresjø

- Det å ha noen å være sammen med på julaften betyr mye for de fleste av oss. Derfor er dette arrangementet viktig for mange.

Aase Refsnes

Fylkesrådet bevilger 720 000 kroner til ny scene ved Nordland teater.

Fant du det du lette etter?

Ansvarlig

Aase  Refsnes
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse