VGS Sortland - Musikk, dans, drama

Musikk, dans, drama er det offisielle navnet på dette utdanningsprogrammet, som gjerne omtales som musikklinja. Studieprogrammet er tre-årig, der det første året er likt for alle. Fra andre året velger man mellom musikk (Sortland), dans (Bodø) eller drama (Mo i Rana).

Kompetanse
Musikklinja er et studieforberedende utdanningsprogram, og etter tre år får du et vitnemål som gir generell studiekompetanse. Det betyr at du kan søke på de fleste høyskole- og universitetsstudiene. Musikklinja er selvsagt godt egnet for videre studier i musikk, og programområdet gir også et godt grunnlag for høyere utdanning til mange andre yrker innen undervisning, kulturarbeid, journalistikk, sosialtjeneste, samfunnsfag med mer. Hvis du er interessert i å holde på med musikk, dans og drama, kan det være verdifullt å fordype seg i disse fagene før du ev tar fatt på andre studier.

Programområdet musikk
Opplæringa legger stor vekt på den praktiske utførelsen i fagene, og derfor er det en fordel – men ingen forutsetning - at du har ferdigheter på et instrument før du starter. Alle elevene får opplæring i sang og piano i tillegg til et selvvalgt instrument. Og alle deltar i musikklinjas flotte kor. I tillegg kommer ulike musikkteoretiske fag og mange fellesfag (allmennfag), som er de samme som på studiespesialiserende programområde. Les mer om fag- og timefordelinga på vilbli.no.

Prosjekter
I tillegg til de ordinære fagene vil en del av undervisningsopplegget være større prosjekter som oratorier, musikaler, institusjonskonserter, offentlige konserter og andre opptredener/oppdrag. Dette er viktig og nyttig erfaringsbakgrunn for videre karriere i voksenlivet!

Disse prosjektene er også med på å skape et trivelig og sammensveiset miljø på musikklinja. Mange elever benytter seg også av muligheten for å bruke skolen på kveldstid, da elevene kan øve på egenhånd, avtale samspill og treffe klassekamerater.

Musikk - Sortland
Sortland har et meget aktivt musikkliv med et bredt tilbud til ungdom. På fritida deltar elevene i korps, kor, storband, strykeorkester, symfoniorkester eller i jazz- og viseklubben - tilbud hvor du treffer og får venner med samme interesse.

Sortland er et musikalsk tyngdepunkt i landsdelen, hvor det i dag jobber ca. 25 profesjonelle musikere/musikkpedagoger.

Ønsker du mer informasjon (PDF, 963 kB) om utdanninga ved skolen? Ta kontakt med avdelingsleder Helene Gihle Hilde. E-post: helhil@vgs.nfk.no. Tlf: 75655572/91573863.

Brosjyre 2014 - klikk på bildet
Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

Helene Gihle Hilde
Avdelingsleder Musikk, dans, drama