VG1 Naturbruk

Dette første året innen naturbruk er likt for alle, uansett hvilken linje de har tenkt å gå andreåret. Men elevene velger sine egne fordypningsfag ut fra hvilke karriereplaner den enkelte har. Skolen har internat der elevene kan leie hybel, og få servert frokost, lunsj og middag hvis de ønsker det. Vi har 45 elevplasser i Mosjøen og i tillegg 12 plasser på vår avdeling i Hattfjelldal.

VEIEN VIDERE

Programfagene i naturbasert produksjon og aktivitet gir deg mulighet for å kunne velge alle utdanningsløp på Vg2-nivå.

FAG OG TIMEFORDELING:

Naturbasert produksjon (12 t/uke)

Programfaget gir en innføring i ulike arbeidsoppgaver innen naturbruks-yrker. Elevene fåropplæring innen dyreproduksjon, jordbruk, skogbruk, samt vedlikehold av utstyr. Mesteparten av opplæringen skjer gjennom øvinger i smågrupper. Elevene velger sin egen spesialisering innen hest, landbruk eller skogbruk, avhengig av hva de liker best.

Naturbasert aktivitet (5 t/uke)

Programfaget gir opplæring i aktiviteter knyttet til bruk av natur innen tradisjonelle og nye næringer som turisme, helse og omsorg samt tilrettelegging for friluftsliv. Elevene lærer også om utvikling av nye produkter og tjenester innen naturbruk.

Prosjekt til fordyping (6 t/uke)

Her kan du selv velge mellom ulike praktiske fag som husdyr, utmark eller teknikk, eller realfag du trenger for videre studier ved universitet/høyskole. Du bestemmer selv hvilke fag du ønsker, avhengig av dine karriereplaner videre.

Klikk her (PDF, 866 kB) for å laste ned brosjyre i PDF-format.