Sortland videregående skole - Bygg- og anleggsteknikk

Utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk har over 30 ulike yrker som man kan søke læreplass. Her vil du finne en oversikt over alle disse yrkene.

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

På vår skole tilbyr vi:

Videre utdanning

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Ettter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

• Du kan ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
    - etter vg2
    - etter oppnådd yrkeskompetanse

Da har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, forutsetter at du har visse realfag.

• Du kan også også søke opptak til høyere utdanning etter forkurs eller gjennom Y-veien, yrkesfaglig vei til høyere utdanning. Y-veien er beregnet på deg som har relevant yrkeskompetanse. Forkurs og Y-veien er vanligst innen realfags- og ingeniørstudier.

Ønsker du mer informasjon om bygg- og anleggsteknikk, så ta kontakt med undertegnede.

Jostein Utstrand
avdelingsleder Byggfag