Sortland videregående skole - Bygg- og anleggsteknikk

Utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk har over 30 ulike yrker som man kan søke læreplass. Her vil du finne en oversikt over alle disse yrkene.

1 Avdeling byggfag Sortland - Klikk for stort bilde 2 Byggeprosjekt - Klikk for stort bilde 3 Lokaler byggfag Sortland - Klikk for stort bilde Tabell bygg- og anleggteknikk - Klikk for stort bilde

På vår skole tilbyr vi:

Videre utdanning

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Ettter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

• Du kan ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
    - etter vg2
    - etter oppnådd yrkeskompetanse

Da har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, forutsetter at du har visse realfag.

• Du kan også også søke opptak til høyere utdanning etter forkurs eller gjennom Y-veien, yrkesfaglig vei til høyere utdanning. Y-veien er beregnet på deg som har relevant yrkeskompetanse. Forkurs og Y-veien er vanligst innen realfags- og ingeniørstudier.

Ønsker du mer informasjon om bygg- og anleggsteknikk, så ta kontakt med undertegnede.

Jostein Utstrand
avdelingsleder Byggfag