VGS Sortland - Helse- og oppvekstfag

Skolen tilbyr Vg1 Helse- og oppvekstfag på skolested Kleiva og Øksnes (kommer ikke i gang ved skolested Øksnes 2016/2017)

Hvorfor helse- og oppvekstfag?

Dersom du har lyst til å arbeide i helse- og oppvekstsektoren - i barnehage, på tannlegekontor eller apotek, som hudpleier eller i hjemmebaserte tjenester, er dette studieretninga for deg. Her lærer du å gi omsorg, pleie, veiledning og støtte til mennesker som trenger hjelp og utvikling. Har du tenkt å utdanne deg i yrker innenfor helse- og oppvekstsektoren, bør du interessere deg for andre mennesker. Andre viktige sider ved slikt arbeid er å kunne ta avgjørelser på egen hånd, kunne kommunisere og samarbeide med alle uansett bakgrunn.

Helse- og oppvekstfag gir:

• allsidig kunnskap, ferdigheter og holdninger
• sosial allsidighet, samspill og fordypning
• kjennskap til helse/livsstil
• fordypningspraksis innenfor de ulike yrkene

Fagene
Helse- og oppvekstfag er en kombinasjon av fellesfag (allmennfag) og programfag (fagene som er direkte knyttet til studieretningen). Utdanningen er teoretisk, men har en del praktiske øvinger og opplegg som gjør undervisningen mer variert.

Den praktiske opplæringen er knyttet til yrkesfaglig fordypningsfag. Det gir deg mulighet til å kjenne på hva de ulike yrkene innenfor studieretningen kan innebære. Dette er et fag som gir rom for noe utplassering. Opplæringa omfatter også ekskursjoner, gruppearbeid, tverrfaglige oppgaver og prosjekt. Dette er med på å skape et trivelig klassemiljø, og godt samhold mellom elever og lærere.

Utdanninga
Opplæringa i Vg1 Helse- og oppvekstfag foregår i trivelige lokaler med moderne hjelpemidler og utstyr. Skolen har velkvalifiserte lærere med lang undervisningserfaring. Første året på helse- og oppvekstfag gir grunnlag for studieprogram på Vg2 hvor opplæring innenfor yrkene nedenfor er de områdene du kan velge. Du finner en oversikt ved å bruke linken nederst på sida. Nærmere informasjon om videre utdanningsvalg vil du få av rådgiver og avd.leder ved skolen.

Jobbmuligheter
En utdanning i helse- og oppvekstsektoren er ei investering for framtida. Som faglært vil du være ettertraktet i arbeidslivet, da det alltid er behov for denne typen faglært arbeidskraft.

Yrkesvalg:

• helsefagarbeider