VGS Sortland - Restaurant- og matfag

Skolen har Vg1 i Restaurant- og matfag, lokalisert til Myre i Øksnes.

Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag gir opplæring i ulike yrker innen bransjen. Du kan velge yrke i hotell- og restaurantnæringa, produksjon av matvarer, fiskevarer og drikkevarer eller håndverksyrker i baker- og kjøttbransjen.  Se lenke nederst på sida. Som faglært vil du være ettertraktet i arbeidslivet, da det er et økende behov for faglært arbeidskraft. Ei utdanning i denne fagkretsen åpner dessuten for internasjonale jobbmuligheter.   

Videre utdanning: Matfag

Etter førsteåret i Øksnes kan du gå videre på kokk/servitør eller matfag.  Opplæringa i matfag foregår i moderne og nyinnreda lokaler på Myre.    Matfag er for de som vil gå videre som lærlinger innenfor fiskerifag, kjøttfag, industriell næringsmiddelproduksjon eller baker/konditor.  Elever som velger å gå Vg2 Matfag ved skolens avdeling på Myre kan likevel fordype seg innen kokk eller servitør gjennom faget PTF og gå ut som lærlinger innenfor disse fagområdene.     Kontakt gjerne Sortland videregående skole, avd. Øksnes

Publisert av Nils Ragnar Skjørholm. Sist endret 20.03.2014
Fant du det du lette etter?