Vg2 Kulde- og varmepumpeteknikk - Nordlandsmodellen

Bor du i Nordland og ønsker å bli kulde- og varmepumpemontør? Utdanningstilbudet kulde- og varmepumpeteknikk i Nordland, er ikke lengre et ordinært tilbud på vg2. Men ved å følge Nordlandsmodellen kan man få fagbrev som kulde- og varmepumpemontør.

Videregående skole
Første året må du gå vg1 elektro eller vg1 teknikk- og industriellprodusjon. Deretter søker du vg2 automatisering. I løpet av disse to årene vil man kunne fordype seg i faget kulde- og varmepumpeteknikk. Dette kan man gjøre i faget prosjekt til fordypning (PFO). På vg1 er PFO 168 timer i året, og på vg2 er dette faget 253 timer.

I Nordland fylkeskommune tilbys vg2 automatisering ved følgende skoler:
Bodin vgs
Hadsel vgs
Polarsirkelen vgs
Saltdal vgs

Lærling inkl teori (Nordlandsmodellen)
Etter to år på skolebenken, går man ut som lærling i en "kuldebedrift". Læretiden er to år. I løpet av læretiden legges det inn en teorimodul på totalt 337 timer med kulde- og varmepumpeteknikk (se fagplan (PDF, 22 kB)). Teorimodulen består av teorisamlinger (PDF, 466 kB), og det Sortland vgs, skolested Lødingen er ansvarlig for dette. Kontaktperson skolested Lødingen, er Are Marthinussen.

Fagbrev
Læretiden avsluttes med fagprøve i kuldefaget. Fagprøven gjennomføres enten i bedriften hvor du er lærling, eller i egen prøverigg ved Sortland vgs, skolested Lødingen.


Vg1 Elektro eller
Vg1 Teknikk- og industriell produksjon
 
 

Vg2 Automatisering
 
 

Vg3 Lærekontrakt 2 år
 
 


Teorimodul:
337 t Kulde- og varmepumpeteknikk
 
   
   
Fagprøve
  

Noen nyttige linker:
kuldeutdanning.no
den-kuleste-jobben-i-verden.no
Fant du det du lette etter?