OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Totrinnsverifisering for alle elever i Nordland fylkeskommune

Fra og med skoleåret 2021-2022 blir det innført totrinnsverifisering for alle elever og studenter (fagskole) i Nordland fylkeskommune.

Hva er totrinnsverifisering?

Totrinnsverifisering er en metode for tilgangskontroll hvor en bruker kun gis adgang etter å ha presentert flere separate bevis for sin identitet til en autentiseringsmekanisme. Et eksempel mange kjenner er BankID og MinID. I dette tilfellet er det snakk om kode på SMS eller bruk av en app på mobilen. Andre benevnelser som brukes på dette er: MFA (multifaktor), totrinnsverifisering, to-faktor autentisering.

Hvorfor innfører vi totrinnsverifisering i Nordland fylkeskommune?

Den viktigste årsaken til at vi innfører dette er å øke datasikkerheten. Det er en økende trussel mot nettbaserte tjenester som for eksempel løsepengevirus og hacking av brukerkontoer. Totrinnsverifisering er en god beskyttelse mot dette. Det anbefales å slå på torinnsverifisering på alle kontoer der det er mulig, også privat. Som for eksempel Facebook, Instagram, Google, Apple, Snapchat.

Når må du bruke totrinnsverifisering?

Når du forsøker å logge inn på Microsoft365 (Office.com, OneDrive, Teams osv) vil dette slå inn. Den installerte versjonen av Microsoft 365 på din datamaskiner aktivert med din konto,så det vil være et krav der også.

Når skal dette aktiveres?

Vi oppfordrer alle til å aktivere sin egen totrinnverifisering så snart som mulig. Løsningen aktiveres 1. september 2021. Det vil starte med at du får beskjed om å sette opp og registrere den andre faktoren (passord er den første). Det vil være mulig å starte registreringen før dette ved å følge denne lenken https://aka.ms/MFAsetup

Usikker på hva du skal gjøre?

Her finner du en detaljert brukerveiledning (PDF, 673 kB) som viser hva man skal gjøre, steg for steg.

Fikk du det ikke til?

Ta kontakt med IKT-support