Utstyrsliste for deg som skal gå på Fiske og fangst

Alle elever som går videregående skole, kan søke utstyrsstipend hos Statens lånekasse for utdanning. Utstyrsstipendet skal gå til klær og annet utstyr. Mer informasjon om utstyrsstipend finnes på lanekassen.no

Som elev på Vg2 Fiske og fangst får du leie en utstyrspakke til en svært gunstig pris. Du betaler kr 1500,- og kr. 500,- av dette er et depositum, som du får tilbake ved skoleårets slutt dersom du leverer tilbake utstyret i akseptabel tilstand.  

Utstyrspakken inneholder tykk kjeledress (termodress), tynn kjeledress, oljetrøye, oljebukse, støvler, hørselsvern, hjelm, flytevest og redningsdrakt. Alt utstyr er merket med skolens logo. Utstyret kan være brukt av tidligere elever, men er rent ved overlevering. Skolen har også vernebriller og vernehansker tilgjengelig.  

Elevene må selv kjøpe hansker og annet forbruksmateriell utenom utstyrspakken.   

Alt av arbeidstøy skal oppbevares i egne garderobeskap i praksislokalene på Bua. Alt av personlig utstyr må merkes med navn. Husk å kjøpe deg en hengelås til garderobeskapet!  

Å kle seg riktig påvirker karakteren i faget 
I praktisk arbeid skal elevene lære å kle seg riktig. Møter du opp uten riktige klær, får du ikke delta i undervisninga før du har skiftet tøy. Å lære å bruke riktig verneutstyr, klær og fottøy er en del av læreplanen og inngår i karakteren i faget. Du skal også holde klær og fottøy rene og i orden. Unødvendig tid som går med fordi du har glemt å ta på deg riktige klær, kan gi fravær.  

Klikk for stort bilde