Fagvalg for Vg1 (deg som skal begynne på Vg2)

Klikk for stort bildeDu som er elev i Vg1 år skal velge de fagene du skal ha i Vg2: språkmatematikk og programfag. Les mer om hvordan du gjør dette i denne artikkelen.

1. Du må fortsette med det språket du har begynt med.
  2. Du skal velge matematikk (2P, R1 eller S1)
  3. Du skal velge 3 andre programfag

Siden skoleuka bare har et begrenset antall timer, må noen fag gå samtidig. Det betyr at man kan ikke velge alle fagkombinasjoner. Man kan bare velge et fag fra hver blokk (farge):

Klikk for stort bilde

Det går for eksempel an å velge realfag:  R1+FY1+KJ1+BI1, eller samfunnsfag: POM+SOL+PS1+2P, eller  økonomi: ML1+RL1+ØKS+S1.

Og det finnes blandinger, f.eks ENG+SOL+BI1+2P.Men det er vikig at minst to av fagene du velger fortsetter på Vg3, og at de er fra samme programområde (realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi). Det er det som kalles fordypning.

Fag som gir fordypning sammen: R1+R2, S1+S2, FY1+FY2, KJ1+KJ2, BI1+BI2, GE1+GE2, IT1+IT2

ENG+ELK/ESA, SOL+POM+SAK (2 av 3), HF1+HF2, ØKS+ØKL, ML1+ML2, RL1+RL2, PS1+PS2

Du må altså ha to slike kombinasjoner i løpet av tiden på VGS.

Noen studier krever spesielle fagkombinasjoner i realfag (f.eks. REALFA, SIVING) eller resultater (f.eks. minst 3 i norsk for politi og lektorutdanning).

For å være sikker på hva du trenger må du søke på de ulike studiene og sjekke kravkoden, eller snakk med en rådgiver.

Fristen for å velge er fredag 24.april klokka 22.00.

Har du spørsmål eller synspunkter?

Ta kontakt med studieleder Maria Johansen :

marjoh@vgs.nfk.no

Tlf: +4775655577