OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Vg2 Kulde- og varmepumpeteknikk - Nordlandsmodellen

Bor du i Nordland og ønsker å bli kulde- og varmepumpemontør? Utdanningstilbudet kulde- og varmepumpeteknikk i Nordland, er ikke lengre et ordinært tilbud på vg2, men ved å følge Nordlandsmodellen kan man få fagbrev som kulde- og varmepumpemontør.

Videregående skole

Første året må du gå vg1 elektro eller vg1 teknikk- og industriell produksjon. Deretter søker du vg2 automatisering. I løpet av disse to årene vil man kunne fordype seg i faget kulde- og varmepumpeteknikk. Dette kan man gjøre i faget yrkesfaglig fordypning (YFF). På vg1 er YFF 168 timer i året, og på vg2 er dette faget 253 timer.

I Nordland fylkeskommune tilbys vg2 automatisering ved følgende skoler:

  • Bodin vgs
  • Hadsel vgs
  • Polarsirkelen vgs
  • Saltdal vgs

Lærling inkl. teori (Nordlandsmodellen)

Etter to år på skolebenken, går man ut som lærling i en "kuldebedrift". Læretiden er to år. I løpet av læretiden legges det inn en teorimodul på totalt 337 timer med kulde- og varmepumpeteknikk (se fagplan (PDF, 22 kB)). Teorimodulen består av teorisamlinger (PDF, 466 kB), og det er Sortland vgs som er ansvarlig for dette. 

Fagbrev

Læretiden avsluttes med fagprøve i kuldefaget. Fagprøven gjennomføres enten i bedriften hvor du er lærling, eller i egen prøverigg ved Sortland videregående skole.

 

Klikk for stort bilde 

Les mer

Les mer om tilbudet på kulvent.no

Tilbakemelding