VGS Sortland - Naturbruk

Klikk for stort bildePå den tradisjonsrike skolen på Kleiva tilbyr vi grunnleggende naturbruksutdanning innenfor landbruk, fiske/fangst, hestehold, akvakultur og skogbruk.
Skolen har tre vg2 tilbud: Landbruk, Akvakultur og Fiske og fangst (avd. Øksnes).

Har du interesse for naturen? Har du praktisk håndlag? Liker du å samarbeide med andre? Synes du det er viktig å vise omsorg for mennesker, dyr og miljø? Liker du å arbeide ute? Da er dette plassen for deg.

Yrkesutøvere innen naturbruk kan arbeide i store og små foretak/rederi og oppdrettsselskap, eller være selvstendig næringsdrivende. Arbeidsplassene er fordelt over hele Norge, og naturbrukskompetanse er også etterspurt i internasjonal sammenheng. Naturbruk er en bærebjelke og grunnlag for bosetting, sysselsetting og verdiskapning. Kunnskap om naturbruk er helt sentralt for å løse de globale miljøutfordringer verden står overfor i framtida. Utdanning innen naturbruk kvalifiserer deg til et vidt spekter av yrker og jobber. Velger du å gå naturbruk kan det være et springbrett til en mengde forskjellige yrker.

Det kan være vanskelig å vite hva man skal bli når man er tenåring, men det viktigste er å velge noe som gjør veien mot målet artig og interessant.

Listen over yrker man kan velge mellom etter naturbruk er lang, men på naturbruk.no finner du mer informasjon og flere eksempler.

Profiler i utdanninga

Skolen tilbyr muligheter til at elevene kan legge sitt eget løp i den videregående utdanninga. Ved å bruke yrkesfaglig fordypningsfag kan eleven kjenne på yrker som er i næringa, og dessuten de muligheter læreplanen gir til variasjon, ønsker vi å legge til rette for spesialisering i opplæringa slik: Grønn: Landbruk, gartneri, skogbruk Blå: Akvakultur, fiske og fangst Gul: Hest og fritidsdyr

Hospitering

Hvis det høres spennende ut, men enda er litt usikker? Da kan vi tilby hospitering slik at du kan bli nærmere kjent med våre tilbud. Da kommer du hit for en, eller to dager, og får ett nærmere innblikk i hva vi gjør, og hvordan vår hverdag er. Vi legger opp til litt omvisning, litt praktisk deltakelse, og blir du i to dager får du overnatte på vårt internat og får sjekket ut hva det innebærer. Mer informasjon kan du få ved å kontakte skolen, post.sortland@vgs.nfk.no